pondělí 29. srpna 2016

Divoká Šárka


Přestože Divoká Šárka je častým cílem našich výletů, zjistila jsem, že sem jsem nedala jednu jedinou fotku.
Kouzlo Šárky jsem objevila kdysi dávno, když jsme sem začaly jezdit s dětmi na koupaliště. Mělo obrovskou výhodu....nikdy nebylo narvané k prasknutí, byla tu spousta travnatých ploch k vydovádění dětí a já ocenila, že se můžu povalovat ve stínu.
Jediná nevýhoda je poměrně studená voda ...br, ještě teď mám husí kůži, jen si na to vzpomenu.
Na koupaliště vede cesta mezi skalami, takže je příjemná, podél teče potůček...
Výhoda je i to, že od nás tam jede přímo autobus..
Víc než koupaliště mně zaujala příroda...spousta skal...někdy si tak říkám, kde se mi líbí víc...zda v Šárce nebo v Prokopáku....po pravdě nevím....

takže pár fotek....většinou chodíme spodem mezi skalami a podél potoka.
Ale dneska dám fotky z cesty horem...byla to taková nouze....vypravili jsme se sem s dcerou a Oskarem...jenže spodní cesta byla uzavřená...spadlo tam kus skály.
Takže jsme si dali prochajdu vrchem...a taky byla pěkná


















pátek 26. srpna 2016

Hoří....

Tak jsem si před pár minutama na Novinkách přečetla, že hoří na Barrandově. Prý kulisy ve filmových ateliérech.
A protože na Barrandov vidím z balkonu, nemeškala jsem, popadla foťák a tady je několik fotek

je 18.28 a pořád je viditelný kouř




pátek 12. srpna 2016

Prokopské údolí - lom naproti bývalé cihelně

Nedávno byla Ivanka s Adélkou http://mimosa68.blogspot.cz/ v Prokopáku a pěkně nafotila bývalou cihelnu. Já ji pamatuji v mnohem lepším stavu, dokonce začátkem devadesátých let se tam bydlelo.
Postupem času tam bylo doupě bezdomovců a začalo pořádné chátrání. Z cihelny zůstaly jen ruiny, ale veškerý ten bordel, co se tam za léta nashromáždil zmizel....místo se využívá na aiersoft.
Já jsem tady naposledy byla někdy na podzim v roce 2012.
Tehdy to byla prochajda s mamkou a Oskarem. Došli jsme až k cihelně, tedy k ruinám a já se chtěla vrátit zpátky. Jenže hned naproti cihelně byl tunel a mamka se tam chtěla podívat. Kdysi dávno se tam normálně chodilo přes koleje, ale teď tu byla nová trať, která už není v rovině s ostatním terénem. Museli jsme dolů po šutrech, přejít koleje a nahoru po šutrech. Prošli jsme tunelem a byla jsem docela zklamaná....pamatuji totiž, že hned po pravé straně byl velký prostor bývalého lomu, zarostlý travou a báječnými jahůdkami. Sem jsme na ně několik let chodili. Teď tu byla stěna hlíny a za stěnou aktivní lom. Zůstal jen prostor nalevo a tak jsme došli alespoň sem. Chtěli jsme jít podél tratě směrem do Holyně, ale nešlo to. Museli jsme se vrátit stejnou cestou přes koleje zpátky.
No a teď Ivanka psala, že tunel je zasypaný....to znamená jediné....lom od Řeporyj se neustále zvětšuje a ukrajuje další kusy krásného Prokopského údolí...











ve skutečnosti tak malou hlavu a velkou pr.. nemám :-)









čtvrtek 4. srpna 2016

Trocha hudby a pohybu

Panička sem toho moc nepíše, prý nemá čas, chuť a já nevím co všechno. Je pravda, že teď dělala v práci pět dvanáctek za sebou, takže toho má plný zuby a skoro nic nedělá.

No a protože je venku vedro a mně se tam moc nechce ploužit, vzal jsem klábosnici do svých tlapek, zapátral v paměti a vylovil dvě videjka, která kdysi spáchala panička.

takže první je samozřejmě se mnou a taky trochu s činčilákama. Ty ďáblové mně totiž dost zlobí a provokují. Takže jsem jim to vrátil :-)



no a druhý videjko je víc o těch lumpech....to aby jim to nebylo líto