pátek 6. září 2013

Přišimasy, Klepec, Hradešín

Pokud máte rádi šutry a balvany jako já, můžu tenhle výlet vřele doporučit. Vláčkem jsme dojeli do Úval a hned před nádražím nasedli do autobusu PID směr Doubravčice.
Vystoupili jsme v Přišimasech, vydali se chvilku silnicí ve směru jízdy autobusu a narazili na žlutou TZ. Ta nás provedla vesnicí...tady stojí za zmínku kostel sv. Petra a Pavla, opět jsme se napojili na žlutou a pokračovali po asfaltové cestě....po pravé straně jsou nové rodinné domky, po levé pole. Poté jsme narazili na závoru, tu jsme obešli a asi po 100 metrech jsme prošli vlevo do malého hájku...Klepec I a tam stojí balvan, jaký nemá obdoby...Slouha. Byla jsem z něj nadšená ...určitě je to největší šutránek u nás. O žádném větším nevím.
Když jsem se dost nabažila, pokračovali jsme dál, žlutá TZ nás dovedla přes alej mladých stromků do dalšího hájku...to je Klepec II a tam se to balvanama různé velikosti jen hemžilo....i tady ohromné balvany mají své jména...např.Fůra sena, Obří záda, Šplíchalův kočár...
Ještě jsem věděla, že nedaleko jsou dva malé zatopené lůmky, ale ty ne a ne najít. Chodili jsme těsně nad nimi a neviděli je...až jsme potkali nějaké domorodkyně a ty nás navedly.
Stejnou cestou jsme se pak vrátili zpátky k silnici a uvažovali, že bychom ještě mohli omrknout kostel v nedalekém Hradešíně. A měli jsme štěstí, za pár minut tam jel autobus, tak jsme se ty dva kilometry a něco svezli. Kostel je pěkný, starý, ale měl jednu vadu....kolem je ohradní zeď a vrata byla zamčená. Tak jsme ho alespoň obešli, prohlédli si ho a počkali na zpáteční autobus do Úval.






Slouha


























 




 

2 komentáře:

  1. Věru pěkné kamínky :-)) A konečně je tam i můj oblíbený model! :)
    Vypadá to na parádní výlet, kostel je taky úžasný!

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy - Oskar umí ale pózovat! Hezké fotky.
    Na Klepci jsme byli několikrát, ale o těch jezírkách vůbec nevíme. Příště je zkusíme najít.
    Z Hradešína je dobrá vyhlídka na Krkonoše - když je dobře vidět.

    OdpovědětVymazat