úterý 12. července 2016

Vítkův Kámen

To jsme někdy na jaře vyrazili na dvoudenní výlet do jižních Čech. Jediný konkrétní cíl byl Český Krumlov, ale viděli jsme toho víc..namátkou...Třeboň, Čertovu stěnu, Nové Hrady, Prachatice, zajeli jsme kousek za hranice, objeli Lipno a tam byla v plánu rozhledna Stezka v korunách stromů....na tu jsme nakonec nešli, i když jsem se na ní těšila nejvíc....bylo už hodně hodin, do Prahy daleko a vůbec....vstupné se zdálo vysoké, ale i tak bych byla ochotná tam jít...jenže to nezáleželo na mně.
Tak snad se tam  třeba někdy ještě podívám.

zřícenina hradu Vítkův Hrádek (Vítkův Kámen) je nejvýše položená zřícenina hradu v Čechách...
Stojí na pravém břehu Lipna a abychom se k němu dostali, vzali jsme to přes Rakousko...













  

4 komentáře:

  1. To je ale pěkný hrádek! Nikdy jsme u něj nebyli...

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ostuda. Bydlím u Krumlova a tady jsme ještě nebyli... jenže než vždycky někam manžela donutím vyrazit... :( Mimochodem, máte nádherný blog. Narazila jsem na něj náhodou a moc se mi líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné místo. Hned pod hradem je zaparkovaný jeep, na jehož boku najdeme ujištění, že se jedná skutečně o nejvýše PLOŽENÝ (sic!) hrad v Čechách. Když vystoupáme po schodech do hradu, hned nalevo najdeme komůrku, kde byl, alespoň podle umně vyvedené, žhavým železem stylově vypálené tabulky, vězněn Václav IV. Pivní sudy, které ho v ní dnes nahradily by tehdy jistě ocenil. Holba by mu určitě chutnala. A pokud by mu k tomu na celý hrad vyhrávaly už tenkrát trampské písničky, byl by to přímo fešácký kriminál.
    Ale pokud tohle všechno překoušem, je to fakt krásné místo.

    OdpovědětVymazat